ingrediënten
500 gram pompoen
2 wortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels quinoavlokken
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Schil de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg de pompoen, de wortelen en de quinoa toe. Schenk er zo veel water bij dat alles onder water staat. Voeg ook het bouillonblokje toe.
Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag als het water kookt en laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de groenten, de quinoa en een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep goed warm.